ÚjrahasznoSMűhely

Az öko-tisztítószerek vonzásában

2015. június 21. - ÚjrahasznoSMűhely

A múltkori kézműves foglalkozásunkon, pontosabban egy öko-workshopon a TETT Jövőnkért Egyesület TEXTILMAMI klubja vendégeskedett nálunk, és ez alkalommal a környezettudatos háztartási tisztítószerek témakörét jártuk körül. Janó Éva, az egyesület alelnöke tartott nekünk előadást az öko-tisztítószerekről, Megtudhattuk, hogyan állíthatjuk elő ezeket olcsón és egyszerűen. Az előadás nagyon érdekes volt, rávilágított arra, hogy a drága, bolti tisztítószerek mennyi mérgező anyagot tartalmaznak, és helyettük gazdaságosabb és egészségre ártalmatlan tisztítószereket állíthatunk elő otthonunkban, gyakorlatilag percek alatt!

 

 

Amire mindenképpen szükség van a tisztítószerek előállításához: citromsav, szódabikarbóna, mosószóda, nátrium-perkarbonát, ecet.  Ha ezt mindet beszerezzük, a fürdőszoba, a wc, a mosógép és a mosogatógép tisztítását és a mosást is vegyszermentessé tehetjük! A foglalkozás alatt kipróbálhattuk a folyékony mosószer készítését is, és a végén mindenki hazavihette egy kis üvegben az egészséges mosószerből.


A legközelebbi TETT Jövőnkért Egyesülettel közösen szervezett workshopunk októberben lesz, aki most nem jött, de érdekli a téma, mindenképpen jöjjön el! A következő ÚjrahasznoSMűhely foglalkozásunkon, június 25-én pedig szeretettel várunk mindenkit!

 

scanneltagi.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása